У Авакова просять українців не нападати на дипустанови РФ

У Авакова просять українців не нападати на дипустанови РФ

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ засуджує акти вандалізму стосовно майна дипломатичної та окремих консульських установ Російської Федерації в Україні.

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою МВС у п'ятницю.

"У зв’язку з випадками скоєння актів вандалізму стосовно майна дипломатичної та окремих консульських установ Російської Федерації в Україні Міністерство внутрішніх справ України категорично засуджує такі дії та наголошує на відповідальності причетних до них осіб згідно з чинним законодавством нашої держави", - зазначається у заяві.

МВС нагадує, що охорона іноземних дипломатичних і консульських установ належить до міжнародних зобов’язань України згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини від 1961 року та Віденською конвенцією про консульські зносини від 1963 року: "Будь-яке зазіхання на їхню недоторканість є зазіханням на міжнародний авторитет нашої держави та її міжнародно-правові зобов'язання".

"Поділяючи справедливе обурення громадськості, викликане збройною агресією Російської Федерації загалом та її протиправними діями стосовно незаконно утримуваної Надії Савченко та інших громадян України, ми водночас заявляємо про неприпустимість незаконних дій стосовно дипломатичних установ та підкреслюємо, що насильство по відношенню до дипломатів у жодному разі не може бути гідною відповіддю на свавілля Кремля. Нагадуємо, що такі дії також негативно позначаються на безпеці українських дипломатів, які захищають сьогодні інтереси громадян України на території Росії", - зазначили у відомстві.

У цьому зв’язку МВС закликає українське суспільство утриматися від дій, які мають провокаційний характер, і висловлювати свою громадянську позицію виключно мирним шляхом, у рамках чинного законодавства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-