Християни Росії стали на захист Савченко

Християни Росії стали на захист Савченко

Укрінформ
Ініціативна група «Християни Росії на захист Савченко» оприлюднила відкритого листа з вимогою повернути Надію Савченко на батьківщину і відшкодувати заподіяне їй зло.

Про це Радіо Свобода повідомив один із ініціаторів звернення, православний священик Яків Кротов. 

Процес над Савченко учасники групи називають «знущанням із права» і вимагають знайти винних у її викраденні і «зробити все, щоб такі трагедії не повторювалися і щоб держава не мала можливості спотворювати правду й мучити невинуватих».

За словами Кротова, «Християни Росії на захист Савченко» – це об’єднання людей із різних міст Росії, що належать до різних християнських конфесій.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують у вбивстві 2014 року двох журналістів з РФ і в незаконному перетині російського кордону. Савченко всі звинувачення відкидає. Насправді на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли її до Росії. Але суд не взяв до уваги цих доказів непричетності Савченко до інкримінованих їй Росією дій.

Стан здоров’я українки нині значно погіршився внаслідок кількаденного сухого голодування. Наразі вона повернулася на звичайне голодування з водою, протестуючи таким чином проти її утримання під вартою і проти зволікання з оголошенням вироку.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-