Справа 26 лютого:

Справа 26 лютого: "верховний суд Криму" просить не говорити про політику

Укрінформ
На засіданні у «справі 26 лютого» у «Верховному суді Криму» заявлено відведення судді Редько.

Про це написав у своєму Twitter адвокат Ахтема Чийгоза Микола Полозов.

«Суддя Редько, яка залишила в позасудовому порядку Чийгоза, Дегерменджи й Асанова, входить сьогодні до складу судової трійки. Судді Редько заявлено відведення, у тому числі за підставами наявності другого громадянства і статусу судді в Україні. Прокурор заперечує проти відведення. Судді пішли в дорадчу кімнату», - повідомляє Полозов.

Він також уточнив, що головуючий колегії переривав його промову і «попросив не говорити про політику». «А я навіть не починав. Попросив їх не забігати наперед», - пояснює адвокат.

Микола Полозов, який прибув в окупований Крим напередодні, нагадував, що Ахтем Чийгоз і його соратники вже кілька діб знаходяться в СІЗО взагалі без жодного юридичного обгрунтування, оскільки «кримське правосуддя» забуло продовжити строк тримання під вартою. Також адвокат вказував на те, що ряд кримських суддів-«перевертнів» досі не позбавлені статусу суддів України.

Також Полозов повідомив, що засідання почалося з великим запізненням.«Засідання в справі «26 лютого» розпочинається у верховному суді Криму з більш як годинною затримкою. Поклонська не з’явилася», - написав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу 26 лютого 2014 року на стороні прихільників територіальної цілісності України. За даними російського слідства, через тисняву двоє мітингуючих загинули, 79 осіб дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Підсудні своєї вини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

15 січня 2016 року група обвинувачів на чолі з російським «прокурором» Криму Наталією Поклонською в суді зачитала обвинувальний висновок шістьом активістам.

На засіданні 25 січня російський Верховний суд Криму залишив під вартою до 8 березня фігурантів «справи 26 лютого» Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафу Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-