Савченко не скаржиться і готується до суду - правозахисниця

Савченко не скаржиться і готується до суду - правозахисниця

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко не скаржиться на умови утримання у слідчому ізоляторі №3 у Новочеркаську Ростовської області.

Про це заявила член громадської спостережної комісії в Ростовській області Російської Федерації Валентина Череватенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"З боку Надії скарг на умови утримання не було. Камера, в якій вона перебуває, (розрахована) на двох осіб, при цьому Надія перебуває там одна. Є, відповідно, ліжко, стіл, стільці, полиці, на яких я бачила предмети, що належать їй. Вона займається творчістю, багато пише і працює... Є телевізор", - сказала Череватенко.

За її словами, українка ретельно готується до засідання суду 9 березня, на якому планує виступити із заключним словом.

"Вона готується до завтрашнього дня, почувається на сьогодні, я б сказала, достатньою мірою, щоб бути впевненою і завтра виступати в суді. Вона ще сказала, що завтра день народження Тараса Шевченка і вона збирається про це говорити", - підкреслила правозахисниця.

Нагадаємо, Савченко вранці 4 березня оголосила сухе голодування. Таке рішення вона прийняла після того, як суд не дав їй виступити з заключним словом і переніс засідання на 9 березня.

8 березня стало відомо, що Росія погодилася допустити до льотчиці українських лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-