У Росії затримали українську знімальну групу - і відпустили. Свято-бо

У Росії затримали українську знімальну групу - і відпустили. Свято-бо

Укрінформ
Знімальну групу українського телеканалу СТБ, який висвітлює процес у справі Надії Савченко, вранці 8 березня затримала у Росії дорожньо-патрульна служба.

Як повідомила одна з затриманих - журналістка телеканалу СТБ Альона Лунькова, її разом із оператором та водієм знімальної групи доправили до одного з райвідділків поліції Курської області.

"Спершу нас зупинили через те, що в нас тонування на вікнах. Потім сказали, що з тонуванням все у порядку, але нібито є несплачений штраф за перевищення швидкості. У нас трьох узяли документи і відвезли нас до поліції. Там нам сказали, що наше авто нібито перебуває в угоні", - цитує Лунькову Українська правда.

За її словами, спочатку працівники російських "органів" вимагали від затриманих розповісти, де вони були, з ким бачилися і з ким спілкувалися.

"Ми відмовилися, заявили, що вимагаємо викликати консула. Тримали нас там приблизно 1,5 години. Вони з кимось зв'язалися, після чого сказали: "Можете бути вільні", - розповіла Лунькова.

Вона додала, що відпустили журналістів із формулюванням: "Ви чесні громадяни, машина не в угоні, просто номера схожі, і ви дівчина, а сьогодні ж 8 Березня".

Фото: Фейсбук

Нагадаємо: це вже не перше затримання російськими правоохоронними органами журналістів СТБ. Зокрема, у грудні минулого року знімальну групу каналу 11 годин протримали на кордоні в російському місті Шебекіно в Бєлгородській області, коли журналісти їхали висвітлювати справу Надії Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-