Мати Савченко благає світових лідерів врятувати її дитину

Мати Савченко благає світових лідерів врятувати її дитину

Відео
Укрінформ
Марія Савченко звернулася до світових лідерів із закликом звільнити її доньку, українську льотчицю Надію Савченко, із російської в’язниці.

Відеозвернення розміщене на каналі NGO Centre UA у YouTube.

«Я вже забула, що таке сон, переживаю за свою дитину. Допоможіть їй вийти з цієї тюрми. Вона 3-го березня оголосила суху голодовку, а це вже 5-6 днів, і грозить закінченням життя. Прошу: допоможіть, виручте із тюрми. Прикладіть усі сили», - сказала Марія Савченко.

Також вона звернулася до українських та міжнародних журналістів.

«Висвітлюйте всю правду! Прошу, висвітлюйте, як путінська банда катує мою дитину у тюрмах Росії», - наголосила матір української льотчиці.

Раніше Євросоюз закликав негайно звільнити Надію Савченко та нагадав Росії, що саме вона несе відповідальність за утримуваних нею людей. США також нагадали, що звільнення Савченко є зобов'язанням РФ за Мінськом.

Як раніше повідомляло агентство, Донецький міський суд Ростовської області РФ не дав Надії Савченко виступити із заключним словом і переніс засідання на 9 березня. У відповідь Савченко заявила, що відмову їй в останньому слові сприймає як порушення її прав, і розпочала сухе голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-