США нагадали: Звільнення Савченко є зобов'язанням РФ за Мінськом

США нагадали: Звільнення Савченко є зобов'язанням РФ за Мінськом

Укрінформ
Офіційний Вашингтон нагадав російській стороні, що звільнення українського пілота, депутата Верховної Ради та делегата ПАРЄ Надії Савченко є однією з вимог Мінських домовленостей, які підписала Москва й досі не виконала.

Про це зазначив у понеділок під час брифінгу для іноземних ЗМІ в Міжнародному прес-центрі у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз, після останнього рішення (Надії Савченко – ред.) оголосити повторне голодування на знак протесту проти її затримання, ми залишаємося дуже занепокоєними рішенням Російської Федерації продовжувати (процес - ред.) далі", - зазначив Тонер, відповідаючи на запитання Укрінформу.

Він наголосив на необхідності зняти звинувачення з Надії та негайно повернути її на Батьківщину, в Україну, "що є зобов'язанням російської сторони відповідно до Мінської угоди", яку підписала російська сторона.

У цьому зв'язку він заявив: "Ми закликаємо Росію виконувати зобов'язання та звільнити всіх українських заручників, яких вона утримує, у тому числі Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Геннадія Афанасьєва".

При цьому він не став коментувати, які інструменти США можуть задіяти для того, щоб натиснути на російське керівництво в цьому питанні.

"Ви знаєте, наші санкції проти Росії продовжують свою дію", - зазначив Тонер, підкресливши, що вони залишатимуться чинними, поки РФ повністю не виконає Мінські домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-