Захист вимагає від омбудсмена РФ публічного моніторингу здоров'я Савченко

Захист вимагає від омбудсмена РФ публічного моніторингу здоров'я Савченко

Укрінформ
Адвокат української льотчиці Надії Савченко закликав російського омбудсмена, уповноважену з прав людини в Російській Федерації Еллу Памфілову розпочати публічний моніторинг стану здоров'я Савченко.

Про це написав у Фейсбуці адвокат Надії Савченко Микола Полозов.

«Я закликаю омбудсмена Е.А.Памфілову негайно розпочати моніторинг стану здоров'я Савченко і публічно інформувати громадськість про нього!», - написав Полозов.

Він також висловив занепокоєння з приводу відсутності такої інформації вже більш як добу. Ситуація, на його думку, посилюється тим, що Надія оголосила сухе голодування.

«Вже добу у нас немає ніякої інформації про стан здоров'я оголосила сухе голодування Надії Савченко... На сухому голодуванні рахунок життя Надії Савченко йде на години! Ми вимагаємо знати, що з нею!», - пояснив Полозов.

Адвокат також поінформував, що наразі Памфілова не відповідає на телефонні дзвінки.

«На жаль, телефони приймальні уповноваженого з прав людини Росії Е.А.Памфілової мовчать», - розповів адвокат.

Нагадаємо, що після несподіваного закінчення судового засідання в четвер, коли суддя Леонід Степаненко не дав оголосити заключну промову, Надія Савченко оголосила «сухе голодування», якої давно погрожувала у разі зволікань. Сухе голодування - дуже важке випробування для організму, через 5-7 днів призводить до смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-