Російський військовий ансамбль знову не пустили до Естонії

Російський військовий ансамбль знову не пустили до Естонії

Укрінформ
Міністр оборони Естонії Ханнес Хансо відмовив російському Ансамблю пісні і танцю імені Александрова у дозволі відвідати державу з гастролями.

У міністерстві оборони пояснили відмову тим, що військова співпраця між Естонією та Росією припинена, повідомляє Крим.Реалії.

В оборонному відомстві зазначили, що відповідно до закону про державну оборону, члени збройних сил інших держав, які виконують офіційні завдання, можуть перебувати в Естонії лише з дозволу міністра оборони. Ця вимога стосується і цивільних осіб, що входять до складу збройних сил інших держав.

Оскільки ансамбль Александрова є офіційним підрозділом збройних сил Російської Федерації, що підпорядковується міністерству оборони Росії, цей закон поширюється і на нього. Оборонне співробітництво між Естонією та Росією було припинене в березні 2014 року, зазначили в прес-службі естонського міністерства.

Це вже друга заборона ансамблю Александрова з боку Естонії за останній час. У грудні 2015 року ансамблю не дозволили відвідати Естонію в рамках турне Європою.

Фото: lenta.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-