Генасамблея ООН скликає сесію – говоритимуть про наркотики

Генасамблея ООН скликає сесію – говоритимуть про наркотики

Укрінформ
Генеральна Асамблея ООН у квітні 2016 року скликає спеціальну сесію, де обговорюватиметься  світова проблема наркотиків. 

Про це кореспондентові Укрінформу у ФРН повідомив президент Міжнародного комітету з контролю над наркотиками (ICNB) Вернер Зіпп, який представив у Берліні доповідь за 2015 рік.

«Це буде не технічна зустріч, а збори дуже високого політичного рівня, які мають досягти широкого консенсусу на тему того, як ми можемо на міжнародному рівні проводити антинаркотичну політику», - зазначив Зіпп.

Зокрема, за його словами, Генсамблея розгляне на сесії хід здійснення прийнятих у 2009 році Політичної декларації і Плану дій з налагодження міжнародного співробітництва з метою вироблення комплексної і збалансованої стратегії боротьби зі світовою проблемою наркотиків, а також оцінить досягнення і труднощі у боротьбі з глобальною проблемою наркотиків у рамках трьох міжнародних конвенцій про контроль над нами.

Зіпп уточнив, що метою зустрічі буде не лише обговорення діючої політики, а й визначення майбутніх шляхів роботи. Генеральний секретар організації Пан Гі Мун наголосив, що потрібно використати цей шанс для відкритої дискусії.

Це третя така сесія, попередні проводилися в 1990-му і 1998-му роках. Нинішня покликана привести до переосмислення і перенацілення світових пріоритетів у сфері контролю над наркотиками і сприяти розширенню всесвітнього співробітництва у боротьбі зі зловживанням наркотиками і пов'язаною з ними злочинністю.

Нині є три документи в цій галузі, що встановлюють право, - конвенції 1961, 1971 і 1988 років, які ратифіковані практично всіма державами (зокрема, 189 країн за конвенцією 1988 року). Дієвість їх підтверджується, на думку ICNB, хоча б тим, що в 1906-1907 роках, до прийняття якоїсь міжнародної угоди про контроль над наркотиками, світовий обсяг виробництва опію оцінювався в 41,6 тис. тонн при загальній чисельності світового населення менш як 2 млрд осіб, а в 2015-му річний світовий обсяг незаконного виробництва опію становив 7554 тонни при тому, що чисельність населення у світі нині перевищує 7 млрд осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-