Війна об'єднала українців - Гузар

Війна об'єднала українців - Гузар

Укрінформ
Кардинал-священик Римсько-католицької церкви, екс-предстоятель Української греко-католицької церкви Любомир Гузар вважає для українців певною мірою корисною війну з Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Життя кожної людини — неповторне й цінне. Ми — не агресори. Не ми розпочали цю війну. І не ми її хочемо. Але по радіо ми раз у раз чуємо, як бойовики обстрілюють наші війська, а ми не відповідаємо. На мою думку, це навіть не війна, а щось одностороннє. Це не війна формально, хоча люди й гинуть. Це — ціна свободи. І ми повинні оборонятися доти, поки на нас нападають. Ми повинні оборонятися, поки триває агресія і, на жаль, ми повинні робити це ціною життя наших військових", — заявив кардинал.

Але, за його словами, "внаслідок цієї агресії у нас з'явилася армія. Армія без держави — ніщо, і держава без армії — теж ніщо".

"І я думаю, що війна стала певним об'єднуючим ефектом. Принаймні, ми починаємо бачити, куди дме вітер і чого від кого слід очікувати. Це явище, яке торкається не просто окремої людини, а цілого суспільства. І мені здається, що врешті решт це буде мати позитивний ефект. Адже іноді, щоб люди об'єдналися, потрібно таке нещастя, як війна", - підсумував Гузар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-