Махніцький пообіцяв прийти в ГПУ 2 березня

Махніцький пообіцяв прийти в ГПУ 2 березня

Укрінформ
Колишній в.о. генпрокурора України Олег Махніцький збирається 2 березня прийти на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури.

Про це Махніцький написав у Фейсбуці

«25 лютого із ЗМІ мені стало відомо про виклик мене до Генеральної Прокуратури України для допиту. Проте час, на коли мене викликають, не вказаний, жодних повідомлень з цього приводу не отримував. Тому, в аналогічний спосіб, повідомляю що прибуду для допиту в Головне слідче управління ГПУ за адресою, вказаною в повідомленні (м. Київ, вул. Борисоглібська,18, каб. 508), 2 березня 2015 р. о 12.00», - зазначає він.

Екс-генпркурор запрошує представників ЗМІ взяти участь у висвітленні цього заходу.

Нагадаємо, 25 лютого у прес-службі Генеральної прокуратури України повідомили, що Махніцького хочуть допитати як свідка.

У ГПУ зазначили, що у період з грудня 2015 року – лютого 2016 року ними здійснювались телефонні дзвінки на номер, який перебував у користуванні Махніцького, з метою запросити останнього для допиту як свідка у кримінальному провадженні за фактами перевищення службовими особами Генпрокуратури своїх службових повноважень, які чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України. Однак було встановлено, що цей номер оператором мобільного зв’язку не обслуговується.

Крім того, було відправлено за допомогою засобів поштового зв’язку рекомендованим пріорітетними листами повістки Махніцькому за адресами його проживання у Львові та Києві, однак повістки повернулися до ГПУ, бо адресат за цими адресами не проживає.

Від 24 лютого до червня 2014 року Махніцький виконував обов’язки генпрокурора України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-