Половина голландців не знають про

Половина голландців не знають про "український" референдум - опитування

Укрінформ
Майже половина голландців не знають про наближення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який має пройти у Нідерландах 6 квітня.

Про це свідчать дані опитування компанії TNS NIPO.

Зокрема, кількість тих, хто не знає про референдум, становить 49%. 51% сказали, що їм відомо про референдум. Точну дату голосування змогли назвати 12% респондентів.

Загалом, наразі тільки 21% відсоток планує "точно" піти на референдум, 28% відповіли, що "вірогідно підуть". 15% "точно не планують" іти.

За даними опитування, на даний момент 23% опитаних готові проголосувати "за" ратифікацію угоди, 27% - "проти". Третина виборців (34%) ще не визначилася.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах пройде консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно із законом, він буде вважатися чинним, якщо на голосування прийде не менше 30 % виборців.

Угоду про Асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-