Навколо єдиного намету на Майдані обговорюють «проплачену акцію»

Навколо єдиного намету на Майдані обговорюють «проплачену акцію»

Укрінформ
У центрі Києва на Майдані Незалежності біля стели залишається стояти один армійський намет. Навколо нього перебуває близько 40 протестувальників.

Про це у вівторок з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами голови громадської організації "Держава майбутнього" Сергія Здоміщука, зараз у протестній акції беруть участь сім громадських об'єднань. Серед них - ГО "Держава майбутнього", "Україна - це я", "Координаційна рада Майдану", "Врадіївський рух гідності "Республіка Майдан" та інші. Він також повідомив, що представників "Революційних правих сил" на Майдані немає.

Здоміщук зазначив, що у протестувальників є три основні вимоги. Зокрема, це зняти уряд на чолі з Арсенієм Яценюком, порушити проти нього кримінальне провадження за його "корупційні дії" і скасувати Мінські домовленості, які не діють.

Скільки часу триватиме акція, він не знає. Здоміщук не виключає, що його намет можуть знести в радикальний спосіб люди, не згодні з позицією активістів.

"Стоятимемо до кінця. Моя палатка залишилася єдиною, яку ми відстояли. Нас можуть розігнати в любий момент. Але ми не відступимо", - сказав він.

Активіст також повідомив, що конкретних лідерів серед протестувальників немає. А намет тримають на Майдані для того, щоб навколо нього зібрати якогомога більшу кількість тих людей, які поділяють позицію активістів і готові активно її відстоювати.

Середній вік протестувальників, які перебувають на Майдані, - 50-60 років. Пенсіонери постійно вступають у жваві дискусії з громадянами, які підходять поцікавитися тим, що відбувається. Основна тема, яку вони обговорюють, це повідомлення у ЗМІ про проплачену акцію і кремлівських агентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-