Політолог: Люмпен-путч - ще не Майдан

Політолог: Люмпен-путч - ще не Майдан

Ексклюзив
Укрінформ
Об'єктивних причин для масових вуличних протестів наразі немає, а те, що ми спостерігаємо на Майдані, більш схоже на «путч мілітаризованих люмпенів і політичних пройдисвітів», які намагаються скористатися наявністю протестних настроїв у суспільстві.

Така думку в коментарі Укрінформу висловив політолог Вадим Карасьов.

«Те, що на Майдані ми спостерігаємо і, напевно, ще будемо спостерігати, - спроби спровокованого люмпен-протесту - ще не робить цей протест Майданом. Це більш схоже на невдалий карикатурний фарсовий і фальш-стартний путч мілітаризованих люмпенів і різного роду політичних пройдисвітів, які намагаються скористатися наявністю протестних настроїв у суспільстві», - сказав він.

Політолог констатував, що вони є в суспільстві, але до масового цивілізованого мирного проєвропейського протесту, як це було в 2004 і 2013-2014 роках, така форма їх вираження відношення не має або має дуже віддалене.

«Це спроба, використовуючи сьогоднішні і парламентську, і урядову напівкризу, і певну нестабільність у країні, і невирішеність питання із Східним Донбасом - так званими «Л/ДНР», і погіршення економічної і соціальної ситуації, дестабілізувати, дискредитувати як сам Майдан, так і цивілізований мирний громадянський протест», - вважає Карасьов.

На його думку, навіть якщо в цих протестних акціях немає прямої руки Кремля, то, безумовно, вони ллють воду на млин Кремля. Але політолог більше схиляється до версії, що хтось усередині країни намагається за допомогою різного роду псевдомайданів, псевдопротестів і люмпен-путчів остаточно дестабілізувати ситуацію в країні і на руїнах стабільності і державності досягти вершин влади. Такі політичні методи Карасьов вважає "мародерствуванням на проблемах".

Політолог переконаний, що сьогодні об'єктивних причин для масових вуличних протестів немає, адже для вираження невдоволення існуючою політикою держави, влади, Кабміну є легальні процедури.

За словами Карасьова, не всі представники нашої партійної системи можуть адекватно абсорбувати невдоволення людей.

"Але сьогодні більше можливостей для реалізації інтересів і вдоволених, і невдоволених через легальну партійну систему і легальні парламентські процедури, ніж через пошук сумнівного політичного щастя на вулиці і розхитування і так дуже нестійкої сьогодні ситуації як зовні, так і всередині держави", - наголосив політолог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-