Мітингувальники на Майдані назвались

Мітингувальники на Майдані назвались "Вічем", але заплутались у "вимогах до влади"

Фото
Укрінформ
Активісти, які останні два дні проводять акцію протесту на столичному Майдані Незалежності, заявили про створення організаційного комітету.

Про це було оголошено з імпровізованої сцени біля стели Незалежності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми заявляємо про створення організаційного комітету Віче народу України. Метою організаційного комітету Віча народу України, яке вже об'єднує патріотичні сили країни, є захистити, спинити і відродити Україну як державу», - заявили організатори акції.

Періодично між ними виникають сварки - через розбіжності щодо «вимог до влади». 

Серед «вимог»: відставка Кабінету міністрів, секретаря РНБО та керівників усіх силових відомств; призначення позачергових виборів Президента та Верховної Ради, а також відмова від Мінських домовленостей, звільнення усіх політв'язнів, введення воєнного стану в Луганській, Донецькій областях та АР Крим.

Загалом на Майдані перебувало близько 500-1000 людей. Багато людей, постоявши декілька хвилин поблизу імпровізованої сцени, рухалися далі до Інститутської, аби вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні, покласти квіти й запалити лампадки.

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

На головній площі столиці продовжують стояти раніше встановлені тут намети, протестувальники гріються, спалюючи дрова в урнах для сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-