Новий «креатив» від росЗМІ: Бандерівці спалили фуру та стратили водіїв

Новий «креатив» від росЗМІ: Бандерівці спалили фуру та стратили водіїв

Ексклюзив
Укрінформ
Організатори «ведмежої блокади» в Нижніх воротах на Закарпатті спростовують фейк, поширюваний росЗМІ про те, що «бандерівці спалили фуру і стратили водіїв».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив координатор акції блокади в Нижніх Воротах Микола Марчищак.

«Ми бачили цю інформацію ще вчора, очевидно, фейк набирає обертів, а це однозначно фейк. Ми від самого початку наголошували, що наша акція – мирна, у нас не виникало конфліктів із російськими водіями, ми просто розвертаємо їх і пояснюємо, чому вони не можуть використовувати територію України як транзитну. Крім того, біля нас постійно є наряд поліції – якби щось подібне відбулося, про це би вже давно усі знали», - каже Марчищак.

Він, зокрема, наголосив, що подібні фейки можуть нести загрозу для українських водіїв, що досі залишаються заблокованими на території РФ.

Нагадаємо, в інформації, яку поширив ряд російських ЗМІ, йшлося про те, що в ніч на 15 лютого на блок-посту в Нижніх воротах згоріла російська фура, що пішла на таран. А двох російських водіїв стратили «бандерівці» за те, що ті відмовлялися сплатити їм данину. Про це начебто російським журналістам повідомив «український націоналіст Олександр Санін».

Ані Микола Марчищак, ані будь-хто інший із активістів цього «націоналіста» не знають на ніколи про нього не чули: Ані я, ані мої побратими націоналіста на ім’я Олександр Санін не знаємо», - акцентував Марчищак.

Активісти просять журналістів бути уважними з подібними новинами, аби не створювати небезпеку для тих українських водіїв, які залишаються заблокованими у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-