Набули чинності вдосконалені правила

Набули чинності вдосконалені правила "Нової пошти" для волонтерів

Укрінформ
У лютому набули чинності нові правила співпраці з волонтерами та їхніми об'єднаннями в рамках програми "Гуманітарна пошта України".

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбук журналіст-волонтер Ірина Голотюк.

"Вступили в силу нові правила співпраці з волонтерами та їхніми об’єднаннями в рамках програми "Гуманітарна пошта України". Відтепер участь у програмі зможуть брати лише офіційно зареєстровані волонтерські організації, які впродовж 2015 року активно відправляли гуманітарні вантажі", - повідомила вона.

Змінюється і формат співпраці з волонтерами: відтепер замість промокодів вони отримають від компанії "Нова Пошта" картку з персональним номером. На неї щомісяця надходитиме певна кількість балів, що слугуватиме еквівалентом грошових коштів. Балами можна буде розраховуватися за послуги компанії протягом 2016 року.

Новий підхід допоможе усунути низку обмежень, які існували при використанні волонтерами промокодів. Якщо промокод діяв протягом 2 тижнів та поширювався на пересилання вантажів лише певної ваги, то кількістю балів, яка щомісяця надходитиме на картку, можна буде користуватися протягом 3 місяців. При цьому кількість нарахованих балів буде співвідноситися із середнім обсягом вантажів, які волонтер чи організація перевозили в 2015 році.

Із запровадженням карткової системи термін безкоштовного зберігання вантажів для волонтерів збільшиться від 5 до 7 днів. Крім того, балами вони зможуть розраховуватися не лише за доставку, а й за додаткові послуги, зокрема, пакування і зберігання вантажів.

Нагадаємо, програму "Гуманітарна пошта України" засновано в липні 2014 року. За 2015 рік в рамках проекту волонтерські організації безкоштовно відправили 61 877 посилок загальною вагою 11 219 тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-