Держкіно можуть покарати за російські серіали - Кириленко

Держкіно можуть покарати за російські серіали - Кириленко

Укрінформ
Випадки, коли російські серіали, що мали бути заборонені, отримували прокатні посвідчення, розслідуються.

Якщо вони і справді були зроблені після початку російської агресії, посвідчення скасують, а покарають Держкіно, заявив віце-прем’єр-міністр - міністр культури України В’ячеслав Кириленко в програмі "Право на владу" в нічному ефірі телеканалу «1+1».

«Ми, по-моєму, тільки і робимо, що приймаємо рішення, за які нас жорстко критикують, тому що вважають їх драконівськими. Але ми діємо на виконання закону, який ухвалив парламент цього скликання, про захист інформаційного телерадіопростору. Всі серіали, починаючи з 2014 року випуску, заборонені. Інша річ, що є декілька випадків, коли шляхом маніпуляцій серіали, які випущені пізніше, подавалися як ті, що зроблені ще до початку російської агресії, і видавалися державні прокатні посвідчення. Ці випадки розслідуються, і якщо це буде підтверджено, то, по-перше, будуть скасовані прокатні посвідчення, а по-друге, винні, і це стосується Держкіно, в такому випадку будуть покарані», - сказав Кириленко.

Він також додав, що Мінкультури діє чітко по закону, складаючи список російських діячів, що потрапляють під санкції.

«СБУ нам подає список осіб, які висловлюються публічно проти територіальної цілісності України. Інколи, на жаль, це навіть відомі російські актори, раніше улюблені, а частково, може, й зараз. Але ми чітко складаємо список, і вони потрапляють під санкції, забираються із телепростору, з кінотеатрів і так далі», - розповів Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-