Поліція Донеччини ліквідувала особливо небезпечну кримінальну групу

Поліція Донеччини ліквідувала особливо небезпечну кримінальну групу

Укрінформ
Поліція затримала 6 зловмисників, які у військовій формі в 2014 році здійснювали кримінальні злочини – розбій, викрадення і позбавлення волі громадян України на території Донецької області.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

«Війна, на жаль, породжує не тільки героїв, а й мерзотників. В 2014 році, як було встановлено поліцією Донеччини в ході досудового розслідування, групою осіб у камуфльованій формі був здійснений ряд особливо тяжких злочинів, всього – 28. В основному – розбої, викрадення і позбавлення волі громадян України з метою подальшого вимагання..... В січні (2016 року) судом їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - написав Аброськін.

При цьому він зазначив, що до скоєння злочинів «встановлена причетність наступних осіб: мешканець Одеси, 1971 року народження, жителя Красноармійська, 1982 року народження, жителя Донецька, 1986 року народження, жителя Ромни Сумської області, 1975 року народження, жителя Запоріжжя, 1980 року народження, жителя Калуша, 1981 року народження».

Начальник обласної поліції перерахував деякі з вчинених зловмисниками злочинів в різних містах Донецького регіону.

«Серпень 2014. Добропілля. Викрадення і позбавлення волі, розбійний напад, заволодіння транспортним засобом та вимагання. Група осіб, серед білого дня, викрадає двох місцевих жителів, в той же день здійснює напад з метою заволодіння цінними речами ще одного місцевого жителя. Потім за звільнення одного з викрадених зажадали «викуп» у розмірі 100 тисяч гривень.

Серпень, 2014. Селідове. Викрадення місцевого жителя та позбавлення волі, заволодіння транспортними засобами, що належать йому та ще двом громадянам.

Листопад, 2014. Гірник. Особи, одягнені в камуфлированную одяг, погрожуючи зброєю, проникли в квартиру. Викрали двох членів сім'ї, одного з яких убили, труп був виявлений пізніше в ході оперативно-розшукових заходів. Мета цих злочинів проста і банальна - нажива», - констатує начальник поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-