Дружина викраденого в Донецьку історика розповіла подробиці злочину

Дружина викраденого в Донецьку історика розповіла подробиці злочину

Укрінформ
Історика-релігієзнавця Ігоря Козловського викрали в Донецьку бойовики самозваної таємної поліції через "неправильне листування" в соціальних мережах.

Як повідомляє телеканал "Дождь", його дружина Валентина Козловська розповіла, що її чоловік був затриманий «десь серед дня у місті», і при затриманні у нього відібрали ключі від квартири.

Після цього представники влади «ДНР» прийшли додому до Козловських і провели там "обшук".

«Сусіди тільки бачили, що в квартиру заходили люди в цивільному, щось там чули, як книги падали, потім вони виходили, їхали», - розповіла дружина історика.

За її словами, обшуки в квартирі проходили двічі. Уперше, коли невідомі звернулися до сусідки квартири з питанням про сина Козловського, вона відповіла їм, що необхідно дочекатися господаря.

«Але була сказана така фраза (людиною в цивільному - "Дождь"): "він не прийде", — сказала Козловська.

Вона додала, що у тих, хто прийшов у квартиру, не було документів і ордерів на обшук, і вони не брали понятих.

Також вона повідомила, що говорила по телефону з одним із присутніх у квартирі людей, і він сказав їй, що Козловського затримали за «неправильне листування у фейсбуці».

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня в окупованому Донецьку терористи схопили і вже кілька днів утримують у себе відомого вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського.

Ігор Козловський - це український вчений і громадський діяч, кандидат історичних наук, президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, керівник Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, президент Донецької обласної громадської організації «Центр Діскавері», керівник Міжнародного центру християнсько-мусульманського діалогу та співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-