У львівського губернатора обговорили, як краще потрапити до Польщі

У львівського губернатора обговорили, як краще потрапити до Польщі

Укрінформ
Голова Львівської ОДА зустрівся з воєводою Підкарпатського воєводства Польщі, зокрема, йшлося про розбудову пункту пропуску "Краковець-Корчова".

Про це Depo.Львів повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

На даний час з української сторони на завершальній стадії перебуває будівництво відрізку автодороги поблизу митного переходу. Надалі заплановано будівництво ділянки контролю легкового транспорту та автобусів. Це робиться для того, щоб розмежувати рух легкового та вантажного транспорту. Слід зазначити, що з польської сторони вже завершено будівництво такої ділянки контролю.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка запропонував, щоб на період поки триватиме будівництво нового пункту контролю у Краківці, встановити тимчасово переносні конструкції на виїзді з України на польській ділянці.

"Завдяки розбудові пункту пропуску "Краківець-Корчова" ми суттєво розвантажимо та збільшимо пропускну спроможність автотранспорту на українсько-польському кордоні", - підкреслив він.

Воєвода Підкарпатського воєводства Єва Леніарт зазначила, що таку пропозицію української сторони буде вивчено, а прикордонні служби найближчим часом мають запропонувати місця та зовнішній вигляд згаданих конструкцій.

Окрім того, сторони обговорили питання залучення досвіду Польщі щодо проведення в Україні реформи децентралізації та відзначення 200-річчя польської школи №10 у Львові.

Фото: Depo.Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-