Суд над Савченко: експерт пояснив, чому залізти на вежу неможливо

Суд над Савченко: експерт пояснив, чому залізти на вежу неможливо

Укрінформ
На процесі народного депутата України Надії Савченко в Донецькому міськсуді показання свідка захисту доводять, що Савченко не могла самостійно залізти на вежу зв'язку, з якої вона за версією слідства коригувала вогонь.

Про це повідомив у своєму Твіттері адвокат Микола Полозов.

"Свідок Чапак: фундамент щогли - 40 сантиметрів над рівнем землі. Сходи починаються на висоті 6-7 метрів від землі. Щоб залізти на сходи, потрібна драбина мінімум 6 метрів із зачіпками, які чіпляють за нижню сходинку. Чапак: на верхньому майданчику (вежі - Ред.) можна працювати тільки із страховкою. Без страховки треба триматися двома руками. Коливання щогли більше метра", - переказує показання свідка адвокат.

Свідок Чапак С. І. - з "Укртранснафта". Він сам залазив на вежу, яка грає велику роль у версії обвинувачення, і добре знайомий з цим процесом. За фахом Чапак щогловик-антенник, в його обов'язки входить обслуговування вишок "Укртранснафти".

За словами свідка, найважливіший факт - з цієї вежі не видно перехрестя, де загинули російські журналісти, оскільки "вид закривають лісопосадки".

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодовку 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-