Крадені пайки: у військових частинах проходять ревізії

Крадені пайки: у військових частинах проходять ревізії

Укрінформ
Житомирська поліція відповіла на запити про розслідування справи щодо продажу крадених військових пайків у Житомирі: слідчі дії тривають, у трьох військових частинах області почалися ревізії.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Житомирській області.

«Зважаючи, що на запити ГУ НП України в Житомирській області щодо крадіжок (нестач) військових пайків відповідь з Міністерства оборони України станом на 26 січня 2016 року не надійшла, а... військові частини поінформували про відсутність у них фактів крадіжок (без надання відповідних актів інвентаризацій), слідчими ініційовано перед судом клопотання щодо проведення ревізій, у тому числі інвентаризацій, незалежним органом  (Державною фінансовою інспекцією) із застосуванням методу зустрічних звірок на складах відповідних військових частин», - йдеться у повідомленні.

У поліції інформують, що 25 грудня 2015 року ухвалене відповідне судове рішення, а з 18 січня 2016 року ревізії розпочато. Зазначається, що згідно із законодавством терміни проведення ревізії - 15 робочих днів.

Також повідомляється, що  правоохоронцями  опитано понад 200 студентів коледжу, в їдальні якого виявили крадені пайки, майже 90 працівників навчального закладу, кількадесят громадських активістів, волонтерів, військовослужбовців. Направлено понад 20 запитів до відповідних органів. У результаті встановлено, що вилучені в Житомирі сухпайки були розфасовані на території військової частини А 1329 в Козятині Вінницької області, а в подальшому направлялись до трьох військових частин Житомирщини. Саме там наразі проводяться перевірки.

У поліції зазначили, що достатніх правових підстав для оголошення підозри у вчиненні протиправних дій будь-якій особі (особам) станом на 26 січня ще не отримано. Усі заходи, які нині проводяться, спрямовані на зібрання доказової бази і  притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, 26 січня депутати Житомирської обласної ради вирішили звернутися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та головного військового прокурора Анатолія Матіоса із питанням про хід слідства у справі про розпродаж військових продпайків з маркуванням Міноборони. Про те, що ними торгує приватний підприємець в орендованих приміщеннях одного із житомирських коледжів, стало відомо 14 грудня 2015 року, після чого, за словами громадських активістів, слідство у справі не проводилося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-