У Харкові фестиваль

У Харкові фестиваль "Гоголь стріт" зібрав земляків

Укрінформ
Пішохідною стала на один день вулиця Гоголя, що в центрі Харкова: тут у рамках проекту "День однієї вулиці" відбувся фестиваль "Гоголь стріт".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гірлянди вогнів, звуки музики і апетитні запахи від жаровень фуд-корта з шашликами та пирогами зібрали на цій вулиці, де всього лише три десятки будинків, зате незвичайних, старовинної будови, кілька сотень людей.

Організатори - активісти ініціативної групи "День музики" - заманюють народ програмою "Гоголь-моголь квест", майстер-класами "В гостях у Солохи", театралізованим шоу за мотивами творів Гоголя, виставками на снігу, благодійними акціями для дітей і дорослих, концертом духовної музики. Родзинка фестивалю - екскурсії "Пара століть за пару кроків" уздовж вулиці, де колись жили німці, запрошені для роботи у щойно створеному Імператорському університеті (нині - університет імені Каразіна) і поляки, які побудували діючий і сьогодні костьол...

"Вулиця Гоголя віддавна була однією з найбільш космополітичних, а краще сказати, толерантних вулиць у нашому толерантному місті, де в мирі жили представники різних національностей і віросповідань. Цим фестивалем ми хочемо нагадати землякам про історію Харкова і його культурні традиції, встановити зв'язок часів", - пояснює один з організаторів Олександр Стадник.

За його словами, проект "День однієї вулиці" обіцяє стати традиційним: минулого вересня він успішно заявив про себе святом біля старого цирку, що на вулиці Міліціонера, колишній Жандармській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-