Суд за позовом розшукуваного екс-чиновника Нафтогазу перенесли

Суд за позовом розшукуваного екс-чиновника Нафтогазу перенесли

Укрінформ
Госпсуд Харківської області переніс на 9 лютого засідання за позовом про захист корпоративних прав екс-заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацуба.

Відповідне рішення ухвалив суддя Харківського госпсуду Сергій Прохоров сьогодні, 21 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідач засумнівався в тому, що позовну заяву було подано особисто Олександром Кацубою, як того вимагає законодавство, бо той оголошений в розшук Національною поліцією України. Тому було подано клопотання про особисту явку позивача до суду. Суддя взяв клопотання до розгляду, результати якого будуть озвучені 9 лютого.

Нагадаємо, 14 грудня 2015 року Олександр Кацуба подав до Господарського суду Харківської області позов про захист корпоративних прав. Як випливає з аналізу поданих документів, він самостійно підписав позовну заяву та інші матеріали.

В даний час Олександр і його брат Сергій розшукуються Національною поліцією України. Олександр - за підозрою в привласненні 285 млн грн при проведенні сейсморозвідувальних робіт у 2012-2014 роках, а також в замаху на розтрату майна "Нафтогазу" на суму близько 12 млрд грн.

Брати переховуються від органів попереднього слідства за вчинення злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Олександр Кацуба був призначений на пост заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» у листопаді 2012 року, у 26-річному віці. На цій посаді він змінив свого старшого брата Сергія (народний депутат сьомого скликання, суб'єкт висування - Партія регіонів").

Батько братів - Володимир Кацуба, впливовий харківський бізнесмен, народний депутат Верховної Ради України сьомого (суб'єкт висування - Партія регіонів) і восьмого (член депутатської групи "Партія "Відродження") скликань.

Кримінальне провадження за фактом зловживань братів Кацуба в "Нафтогазі" було відкрито навесні 2014 року.

ЗМІ повідомляли, що Олександр Кацуба полетів в Ніццу після отримання повістки про явку для обрання запобіжного заходу 25 вересня 2015 року.

2 жовтня 2015 року Печерський районний суд Києва санкціонував затримання екс-чиновника, а 9 жовтня МВС оголосила братів в розшук.

Фото dt.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-