Відзавтра в Україні сильні снігопади та хуртовини

Відзавтра в Україні сильні снігопади та хуртовини

Укрінформ
У найближчі два дні, 17-18 січня, внаслідок переміщення в Україну активного південного циклону очікується суттєве ускладнення погодних умов: дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети, сильний вітер.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

«17-18 січня на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Дніпропетровської, Полтавської, 18 січня і Харківської та Сумської областей очікуються надзвичайно складні погодні умови: дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети при швидкості вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с. Небезпечні та стихійні явища погоди в цих областях можуть призвести до суттєвого ускладнення та повного припинення руху транспорту, порушення зв'язку та енергопостачання неселених пунктів ускладнень роботи комунальних служб», - йдеться у повідомленні.

На високогір'ях Закарпатської та Львівської областей очікується підвищена лавинна небезпека (III ступінь), а на високогір'ї Івано-Франківської області - помірна лавинна небезпека (IІ ступінь).

Зазначається, що 17-20 сiчня очiкується iнтенсивне льодоутворення з можливим формуванням зажорiв льоду та пiдйомом рiвнiв води над поточними відмітками: на рiчках басейну Днiстра, Сяну (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) - на 0,3-1,0 м; у верхів'ї Прип'яті та рівнинних притоках Днiстра (Тернопiльська, Хмельницька, Вінницька обл.) - на 0,1-0,5 м, без загрози негативних наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-