Як видавали пластикові паспорти. День перший

Як видавали пластикові паспорти. День перший

Фото
Укрінформ
У понеділок, 11 січня, розпочалося оформлення паспорта громадянина України у формі картки. Лише за перший день підрозділи міграційної служби оформили близько 100 нових документів.

 Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України.

"Враховуючи складні погодні умови та навчальний день у закладах освіти, 11 січня до підрозділів міграційної служби звернулося близько 100 громадян, однак навіть така кількість оформлених документів дозволила виявити низку недоліків з оформленням. На гарячу лінію ДМС України протягом дня надходили зауваження громадян щодо роботи окремих підрозділів ДМС», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у деяких підрозділах громадянам пропонували надати документи, які не потрібні - довідки з ЖЕКу, ідентифікаційні номери батьків. В одному з підрозділів навіть вимагали фотографії, хоча сама процедура оформлення документа передбачає фотографування особи у підрозділі ДМС безкоштовно. Приносити із собою фотографії для оформлення паспорта у формі картки не потрібно. Це дозволяє громадянам зекономити від 30 до 100 грн, які раніше витрачалися на оплату послуг фотоательє.

У Державній міграційній службі запевняють, що  оперативно реагують на всі повідомлення про недоліки у роботі територіальних підрозділів та нагадують, що спеціально для отримання зворотного зв'язку у грудні було створено представництво ДМС України у Facebook та забезпечено можливість зателефонувати або написати повідомлення на гарячу лінію ДМС у Skype.

Для оформлення паспорта громадянина України у формі картки особі, яка досягла 16 років та оформлює паспорт уперше, необхідно подати лише свідоцтво про народження. Ксерокопії паспортів батьків надати бажано, але не обов'язково (це сприятиме роботі підрозділу ДМС та прискорить процедуру оформлення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-