Де-декомунізація: у Хоролі вулиця Небесної сотні знову стала... Леніна

Де-декомунізація: у Хоролі вулиця Небесної сотні знову стала... Леніна

Укрінформ
Депутати Хорольської міської ради скасували рішення сесії міської ради шостого скликання від 24 лютого 2014 року, згідно якому вулицю Леніна в Хоролі було перейменовано на вулицю Небесної сотні.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Знову назвати центральну вулицю міста ім'ям ката українського народу Леніна - просто наруга над пам'яттю не тільки Небесної сотні, а й мільйонів українців, які загинули внаслідок діянь комуністичного режиму. Зараз активна громада міста готує позов до суду на рішення міської ради», - заявила керівник Хорольської «Свободи» Наталія Романенко.

А між тим, повернення назви - тимчасове. Адже рік тому, приймаючи рішення про перейменування вулиць в місті Хоролі, депутати не дотрималися певних вимог законодавства, яке передбачає  проведення громадського обговорення із зазначеного питання. Та й перейменували тоді лише одну вулицю.

Тож, скасовуючи старе рішення, міська рада вирішила, що це питання повинна розглянути Комісія з найменування, перейменування та повернення історичних назв вулиць. Вона ж має винести його на розгляд згідно з вимогами чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-