Заборонені кримські вина привезли у Францію дипломатичною поштою - ЗМІ

Заборонені кримські вина привезли у Францію дипломатичною поштою - ЗМІ

Укрінформ
Французький колекціонер переправив заборонене в ЄС вино через російське Міністерство сільського господарства.

Про це пише провідний французький часопис Le Monde.

У матеріалі йдеться про те, що «заборонені у Франції з часу запровадження європейського ембарго у червні 2014 року 25 кримських вин було офіційно продегустовано у резиденції російського посла у Парижі».

Видання зазначає, що для того, аби з'явитися на столах у залі російського посольства у Парижі, а згодом бути запропонованими до дегустації відібраному колу поціновувачів, 25 пляшок кримського вина мали б прибути до Парижа виключно дипломатичною поштою.

Річ у тім, як пояснює газета, що впродовж останніх 18 місяців вина з Криму є забороненими до ввезення до Франції. Після анексії Криму Росією, Європейський Союз із 25 червня 2014 року заборонив імпорт товарів та продуктів із цього регіону.

Le Monde інформує, що дегустацію кримських вин у російському посольстві у Парижі організував Мішель-Жак Шассоль, відомий колекціонер старих вин. Він регулярно, з 1997 року, купував кримські вина. Далі газета цитує самого колекціонера, який каже, що до минулого року він бував у Криму принаймні двічі на рік. Шассоль стверджує, що його добре знають у винних підвалах Масандри. Він каже, що регулярно купував вина із запасів російського царя, але, за його словами, цього року все змінилося.

Спершу, як пояснює Шассоль, йому требу було отримати візу на в'їзд, що, за його словами, не було достатньо легко. Вже діставшись до Криму, він залагодив свої покупки, але згодом збагнув, що жодна з французьких кредитних карток, якими він збирався заплатити у Криму, не спрацьовували на анексованій Росією території. Він навіть не міг придбати бодай одну пляшку. А на додачу це вино було ще й заборонено ввозити до Франції. Він висловив своє розчарування представникам самопроголошеного «Міністерства сільського господарства Криму», які переслали вина до Міністерства сільського господарства у Москву, а ті вже переправили винний вантаж до резиденції російського посла у Парижі.

Та оскільки кримські вина не можна було навіть виносити за межі посольства, ті, хто зібрався на дегустацію, мусили оцінювати напої не виходячи на французьку територію, тобто за межі російського диппредставництва.

Але не всі були у захваті від цієї події. Зокрема, рух на підтримку України у Франції засудив дегустацію «краденого вина».

Нагадаємо, у вересні українська прокуратура порушила кримінальну справу за звинуваченням у привласненні громадського майна через дегустацію надзвичайно рідкісного і старого кримського вина президентом РФ Путіним та колишнім прем'єром Італії Берлусконі на кримській винарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-