Біженцям з Донбасу дали лічені дні на виселення з київського гуртожитку

Біженцям з Донбасу дали лічені дні на виселення з київського гуртожитку

Укрінформ
Близько 30 сімей переселенців з Донбасу, які проживають у гуртожитку Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції у Києві, можуть опинитися просто на вулиці у нинішні морози. За словами біженців, до 10 січня їх змушують виселитися, за офіційною версією - через заборгованість за комунальні послуги.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили учасники ініціативної групи.

"На стінах гуртожитку розмістили оголошення, а також дали нам під підпис для ознайомлення персональне звернення про те, що ми, переселенці (у тому числі моя багатодітна родина, де один з дітей - інвалід дитинства), маємо виселитися з гуртожитку до 10 січня 2016 року, оскільки гуртожиток нібито не буде для нас працювати", - повідомила колишня донеччанка Наталія Омельченко, юрист за фахом.

Наразі в гуртожитку мешкає близько 30 сімей внутрішньо переміщених осіб,  частина з яких - ще з початку 2014 року. Їх розмістив там департамент соцполітики КМДА згідно з інформацією на сайті Мінсоцполітики про вільні місця для розміщення внутрішньо переселених осіб (ВПО). Тоді він належав державному закладу післядипломної освіти “Центр підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів промисловості”, який на початку 2015 р. реорганізований у Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції під егідою Мін'юсту.

За словами Омельченко, з серпня 2014 року між переселенцями й адміністрацією виник цивільно-правовий спір щодо вартості оплати за користування кімнатою гуртожитку. "Ми не погодилися з калькуляцією вартості номерів, оскільки така калькуляція не була затверджена у визначеному порядку у відповідному міністерстві, а також із тим, що замість оплати наданих послуг у розрахунок для переселенців були включені борги за попередні роки з оплати комунальних послуг", - заявила вона. За словами жінки, борги за гуртожиток (ще до заселення переселенців) нібито перевищували понад 1 млн грн.

Омельченко зазначила, що ініціативна група письмово зверталася з цього питання до адміністрації гуртожитку та до Мін'юсту, якому підпорядковується Центр. Але й досі спір щодо тарифу на проживання не вирішений.

Тепер же, кажуть переселенці, адміністрація нібито погрожує відключити воду та світло. Також не вирішується питання щодо включення опалення.

Наразі в Голосіївському РУ ГУМВС України у м.Києві зареєстровано подану Н.Омельченко "заяву про скоєний злочин (про підготовку до злочину) з боку посадових осіб адміністрації гуртожитку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-