Конфлікт на

Конфлікт на "Житомирських ласощах": поліція розслідує напад на журналістку

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з нападом на журналіста під час роботи на території Житомирської кондитерської фабрики, де наразі триває конфлікт між власниками.

Як повідомляє Головне управління Нацполіції в Житомирській області, 3 січня до правоохоронців звернулась журналіст одного з інтернет-видань із заявою про перешкоджання професійній діяльності знімальній групі. За її словами, близько 12.00 невідомий намагався вихопити у неї мікрофон під час запису відеокоментаря одного з учасників подій.

"За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. До  матеріалів провадження також долучено відеозапис події", - зазначили у поліції.

Нагадаємо, 23 грудня Вищий адміністративний суд України остаточно вирішив спір між акціонерами ЗАТ "Житомирські ласощі" і ТДВ "ЖЛ" (власник - Ігор Бойко) на користь Житомирської кондитерської фабрики. Зокрема, суд визнав незаконною ліквідацію ЗАТ "Житомирські ласощі" і відновив права власності 400 акціонерів та іноземного інвестора "Дельта Кепітал С.А.".

Цей спір тривав з 2010 року. Тоді ЗАТ "Житомирські ласощі",  95% акцій якого належало швейцарській компанії "Дельта Кепітал С.А.", через злиття підприємства і фірми ТОВ "Будстайл ХХ" було ліквідовано, а його активи - передано створеному ТДВ "ЖЛ".

Своїм рішенням ВАСУ зобов'язав Державну реєстраційну службу скасувати всі записи в Державному реєстрі юридичних і фізичних осіб-підприємців про злиття ЗАТ "Житомирські ласощі" з ТОВ "Будстайл ХХI" і створення ТДВ "ЖЛ" як таке, що не відповідає чинному законодавству, а також запис про припинення ЗАТ "Житомирські ласощі".

30 грудня 2015 року місцеві ЗМІ повідомили про захоплення "тітушками" Житомирської кондитерської фабрики.

Наразі територія підприємства перебуває під охороною поліції.

Сторони конфлікту звинувачують одна одну у рейдерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-