Суд повернув

Суд повернув "Житомирські ласощі" акціонерам

Укрінформ
Сьогодні, 23 грудня, Вищий адміністративний суд України остаточно вирішив спір між акціонерами ЗАТ "Житомирські ласощі" і ТДВ "ЖЛ" (власник - Ігор Бойко) на користь Житомирської кондитерської фабрики.

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ».

«ВАСУ підтвердив незаконність ліквідації ЗАТ "Житомирські ласощі" і відновив права власності 400 акціонерів Товариства і іноземного інвестора "Дельта Кепітал С.А.", - йдеться в публікації.

Як повідомляє видання, у 2010 році ЗАТ "Житомирські ласощі", підприємство, створене ще в 1944 році, через шахрайську схему (злиття промислового підприємства вартістю 109 млн доларів і фірми-пустушки ТОВ "Будстайл ХХ") було ліквідовано, а його активи - передано створеному ТДВ "ЖЛ", яке належить Ігорю Бойку.

«Іноземний інвестор (швейцарська компанія "Дельта Кепітал С.А.", яка перетворила стару радянську фабрику на сучасне підприємство і мала 95% акцій ЗАТ "Житомирські ласощі") залишилася за бортом. Так само за бортом опинилися й інші акціонери - працівники фабрики", - розповідає юрист Наталя Мельник, представник іноземного інвестора.

Суд зобов'язав Державну реєстраційну службу скасувати всі записи в Державному реєстрі юридичних і фізичних осіб-підприємців, які стосувалися незаконного заволодіння фабрикою Ігорем Бойком. Так, згідно з рішенням суду, держреєстратори мають скасувати запис про злиття ЗАТ "Житомирські ласощі" з ТОВ "Будстайл ХХI" і створення ТДВ "ЖЛ" як таке, що не відповідає чинному законодавству, а також запис про припинення ЗАТ "Житомирські ласощі".

Це судове рішення є остаточним і набрало чинності з моменту оголошення - 23.12.2015 року.

"П'ять років ми намагалися добитися справедливості. Але безрезультатно. Вирішувати питання в судах рейдеру Бойку допомагав Андрій Портнов, який займався при Януковичі питаннями судоустрою. За його дзвінком судді приймали потрібні Бойком рішення. Добитися справедливого правосуддя при такому стані справ було не те, що важко, а практично неможливо. Тільки після зміни влади у нас з'явилася надія на відновлення своїх прав власності. І сьогодні ми переконалися, що це реально", - говорить громадянин США Юрій Лещинський, співвласник "Дельта Кепітал С.А.".

Як пише «Цензор.НЕТ», ТДВ "ЖЛ" звинувачує в спробах рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики народного депутата Сергія Пашинського. Іноземний інвестор, право власності якого підтвердила вища судова інстанція, називає рейдером саме Ігоря Бойка.

Довідка. Житомирська кондитерська фабрика "Житомирські ласощі" була заснована в 1944 році. Потенційна потужність підприємства – більш як 80 тисяч тонн продукції на рік. Компанія виробляє продукцію під торговими марками "Житомирські ласощі", Дома і Optimix, а нещодавно оголосила про створення бренду Zhytomir Sweets. Асортимент продукції налічує більш як 250 найменувань. Продукція компанії експортується в більш як 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-