Мін'юст передав надання адмінпослуг місцевим органам влади

Мін'юст передав надання адмінпослуг місцевим органам влади

Укрінформ
Міністерство юстиції з 1 січня 2016 року передає повноваження з реєстрації бізнесу і нерухомості місцевим органам влади.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час презентації початку будівництва нового сервісного центру адміністративних послуг у Київській області.

"Парламент декілька тижнів тому прийняв пакет законів, за якими передав повноваження щодо реєстрації бізнесу і нерухомості, які раніше були у Міністерства юстиції, які раніше були уособленням корупції, черг і бюрократії, місцевим органам влади. З 1 січня 2016 року місцеві органи влади будуть переймати ці функції і надавати якісні послуги безпосередньо кожному жителю того чи іншого міста", - сказав Петренко.

Він зазначив, що Київська область є одною з передових, тому що готувалася до цього процесу спільно з Мін'юстом протягом останнього півроку. Ще влітку Київська обласна державна  адміністрація (КОДА) анонсувала створення "будинку юстиції" для жителів Київської області. Зараз для цього є реальне законодавче підгрунтя. Ті закони, які прийняв парламент, дають можливість кожній області, кожному району і місту зробити прозорий європейський сервіс по реєстрації транспортного засобу, отриманню паспорту, прописки, реєстрації своєї квартири.

"Київська область, вже починаючи з наступного року, відкриє цей центр, тому що до цього є воля і велике бажання у керівництва обласної державної адміністрації. І ми побачимо зовсім новий підхід у роботі місцевих органів влади", - підкреслив Петренко.

Він додав також, що 1 мільярд гривень, який раніше потрапляв до державного бюджету, до бюджету Міністерства юстиції, воно передало місцевим органам влади.

"В цій великій сумі є частина, яку може отримати бюджет Київської області. А це означає, що ці кошти підуть на дороги, дитячі садки, створення нових таких центрів по Київській області", - сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-