Більшість українців хоче в ЄС і в НАТО - опитування

Більшість українців хоче в ЄС і в НАТО - опитування

Укрінформ
Українці вважають, що безпеку може гарантувати тільки вступ до НАТО, а також підтримують приєднання до Європейського Союзу.

Про це сказала Ірина Бекешкіна - директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" - під час презентації в Укрінформі результатів соціологічного опитування.

"За останній рік не змінилася громадська думка щодо вибору зовнішньополітичних орієнтацій: це вступ до Європейського Союзу - 56%. Орієнтація на Митний союз продовжує падати - тепер лише 13% підтримують можливість вступу до Митного союзу, в грудні 2014-го було 16%", - сказала Бекешкіна.

Вона уточнила, що на Півдні, Сході і Донбасі значна частина населення з орієнтаціями просто не визначилася - 53%, 41%, 43% відповідно. Вони відійшли від Митного союзу, але далеко не впевнені, що Україні треба рухатися до ЄС.

"Вже звично більшість населення вважає, що найкращим варіантом забезпечення безпеки для України є вступ до НАТО - так вважають 43%. Позаблоковий статус підтримують 29%. І тут теж існують істотні регіональні відмінності. Членство в НАТО абсолютно підтримують у Західному і Центральному регіонах, а в Південному, Східному і на Донбасі віддають перевагу нейтральному статусу", - зазначила Бекешкіна.

Опитування провели Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та Київський міжнародний інститут соціології за фінансової підтримки ЄС з 15 по 25 грудня 2015 року. Опитано 2040 респондентів в усіх регіонах України, за винятком АР Крим та окупованих територій Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-