У Нацгвардії буде школа сержантів

У Нацгвардії буде школа сержантів

Укрінформ
На базі навчального центру Національної гвардії у Золочеві Львіської області створять школу сержантів.

Про це в п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі заявив в.о. начальника управління міжнародної діяльності Національної гвардії полковник Володимир Грабчак.

"За результатами проведення навчання "Фіарлес Гардіан -2015" (відбулися на Львівщині у травні цього року - Ред), враховуючи досвід збройних сил США, зараз ми проводимо роботу зі створення школи сержантів на базі навчального центру у Золочеві", - сказав Грабчак.

За його словами, буде змінено підхід в сфері навчання молодших командирів щодо прийняття рішень відповідно до стандартів НАТО.

"На жаль, система, що діяла до сьогодні, нівелювала можливість командира відділення приймати рішення за своє відділення під час ведення бойових дій. Він повинен чекати команду зверху. В системі підготовки країн НАТО командирам підрозділів надана можливість приймати рішення самостійно, тому що вони знаходяться безпосередньо на полі бою і краще бачать ситуацію та можливості ефективного використання свого підрозділу", - сказав Грабчак.

Крім того, також буде проведено реконструкцію та відновлення матеріально-технічної бази навчальних центрів Національної гвардії в Київській, Львівській та Харківській областях.

"Зараз в країні АТО, і підготовка особового складу має здійснюватися вже сьогодні. Ми плануємо в 2016 році провести основні роботи", - наголосив Грабчак.

Крім того, в рамках співпраці з жандармерією Румунії у Національній гвардії буде створено гірський підрозділ.

«Зараз ми проводимо роботу зі створення гірського підрозділу Нацгвардії, який виконуватиме завдання по охороні громадського порядку в гірській місцевості, а саме в  курортних зонах, місцях розташування баз відпочинку, з метою надання допомоги туристам", - зауважив Грабчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-