У Парижі пом'янули жертв Голодомору

У Парижі пом'янули жертв Голодомору

Укрінформ
У Парижі у неділю проходять пам’ятні заходи з нагоди вшанування жертв Голодомору 1932-33 років, у яких беруть участь представники духовенства, української діаспори, дипломати, громадські та політичні діячі, митці та студенти.

Опівдні (за Києвом) вони поклали квіти біля Тріумфальної арки, по обіді візьмуть участь у поминальній літургії у соборі Паризької Богоматері, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні відбулася традиційна церемонія покладання квітів до Тріумфальної арки в Парижі, щоб  вшанувати пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років. Разом із тим, як завжди впродовж останніх років, ця подія набуває більшого значення, тобто ця офіційна церемонія є не лише спомином за жертвами Голодомору, а й вшануванням пам’яті усіх тих, хто віддав життя за свободу, демократію і незалежність України. Сьогодні ми ще й згадували жертви нещодавніх терористичних актів у Парижі», - зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол України у Французькій Республіці Олег Шамшур.

За його словами, по обіді у соборі Паризької Богоматері відбудуться традиційна поминальна  літургія.

Раніше повідомлялося, що французька влада, попри уведений надзвичайний стан після серії терактів в Парижі, надала дозвіл на проведення у неділю церемонії покладання квітів у пам’ять про жертви Голодомору 1932-33 років біля Тріумфальної Арки та поминальну літургію у соборі Паризької Богоматері.

Напередодні учасники пам’ятних заходів взяли також участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника Королеві Анні Київській та Меморіалу жертвам Голодомору 1932-33 рр. в місті Санліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-