Для ЗМІ знайшли нове джерело інформації про Голодомор

Для ЗМІ знайшли нове джерело інформації про Голодомор

Укрінформ
Держкомтелерадіо рекомендує вітчизняним ЗМІ при підготовці телерадіопрограм та публікацій до Дня пам'яті жертв голодоморів 28 листопада, використовувати інформаційні матеріали, підготовлені Українським інститутом національної пам'яті. 

Матеріали розміщені на сайті Держкомтелерадіо за наступним посиланням, повідомляє прес-служба комітету.

"Цього року Український інститут національної пам'яті пропонує ЗМІ, висвітлюючи трагедію 1932-1933 рр., обрати спеціальну тему "Люди правди" та особливо вшанувати пам'ять людей, які, ризикуючи кар'єрою, свободою або навіть життям, зробили все, щоб зберегти та поширити правдиві відомості проГолодомор. Невипадково гаслом заходів 2015 року із вшанування пам'яті наших співвітчизників, що загинули від штучно влаштованого комуністичним режимом голоду, є слова "Щоб світ знав", - наводяться в повідомленні слова  першого заступника голови Держкомтелерадіо Богдана Червака.

УІНП надає можливість використовувати без обмежень соціальну рекламу "Люди правди", що містить 15 плакатів про осіб, які розповідали світові про Голодомор, а також загальний плакат. Їх можна завантажити за посиланням http://www.memory.gov.ua/page/lyudi-pravdi-materiali-dlya-zavantazhennya.

За наданими посиланнями можна знайти відомості про таких людей, як британські журналісти Гарет Джонс (1905-1935), Малкольм Маггерідж (1903-1990); митрополит УГКЦ Андрей Шептицький; громадська активістка, депутат польського Сейму, автор статей на тему Голодомору Мілена Рудницька; Прем'єр-міністр Норвегії, Президент Ради Ліги Націй у 1933 р., який виніс питання Голодомору на розгляд Ради Ліги Націй, Йоган Людвіг Мовінкель, український письменник Улас Самчук, американський історик-радянолог, автор найгрунтовнішої наукової праці про Голодомор "Жнива скорботи" Роберт Конквест, американський історик, голова Комісії Конгресу США зі збору свідчень очевидців голоду Джеймс Мейс, українські громадсько-політичні діячі, публіцисти Володимир Маняк та Лідія Коваленко-Маняк та інших.

Матеріали містять також перелік художніх і документальних фільмів про Голодомор, список істориків, які спеціалізуються на цій темі та можуть надати коментарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-