"Запали свічку" та Урок пам'яті - заходи до 82-х роковин Голодомору

Укрінформ
Ключовим заходом у 82-і роковини Великого голоду буде всеукраїнська акція "Запали свічку", що відбудеться 28 листопада.

Про це розповіла директор Національного музею "Меморіал пам'яті жертв Голодомору" Олеся Стасюк на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"28 листопада о 15.00 біля Меморіалу відбудуться заходи на вшанування пам’яті жертв Голодомору. Закликаємо всіх прийти до Меморіалу та запалити свічку пам’яті", - сказала Стасюк.

За її словами, у цей день меморіальні акції пройдуть у всіх містах України.

А в самому Меморіалі заходи до роковин Голодомору розпочалися 16 листопада лекцією професора з Канади Романа Сербина "Голод як одна зі складових Голодомору", а сьогодні тут лекцію читає "Діти Голодомору. Випробування долею" Ніна Лапчинська.

У середу, 18 листопада, о 18.30 відбудеться лекція професора Валентини Борисенко "Старі й нові міфи навколо Голодомору", наступного дня - презентація проекту професора Володимира Сергійчука "Голодомор 1932-1933 рр. як геноцид українства".

Презентація проекту професора Василя Марочка "Енциклопедія Голодомору" та лекція "Голодомор на Донбасі: факти і наслідки" запланована у Меморіалі жертв Голодомору 20 листопада. У суботу тут відкриється виставка Валерія Франчука "Присвята", а о 19.00 у Колонній залі Національної філармонії України ім. М. В. Лисенка виконають "Хорал безсмертя" з міжнародного концертного циклу "Елітні вечори камерної музики Євгенії Басалаєвої".

У понеділок, 23 листопада, у Меморіалі жертв Голодомору відбудеться публічний інтерактивний Урок пам’яті для дітей 7-9 років на тему: "Голодомор: Залишитися людиною", а о 18.30 - показ фільму Бенедикт Бане (Франція - Україна) "Голодомор: забутий геноцид".

Наступного дня, 24 листопада, у Меморіалі о 18.30 презентують фільм Аріадни Охрімович "Голодомор: голоси свідків" (2015), а 25 листопада - виставку "Люди правди", підготовлену спільно з Українським інститутом національної пам’яті.

У четвер, 26 листопада, о 12.00 у Меморіалі запланована презентація виставки українських обрядових поминальних хлібів "Неспечений хліб", а у п'ятницю, 27 листопада, о 18.00 - прем’єра дитячої виставки "Хлібчик для янгола" (спільно з НЦНК "Музей Івана Гончара" та дитячою фольклорною школою "Орелі").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-