В Україну теж скоро можуть потягнутися біженці - кліматичні

В Україну теж скоро можуть потягнутися біженці - кліматичні

Укрінформ
Одним з наслідків кліматичних змін, які відбувають нині, може стати виникнення великих потоків кліматичних біженців, які намагатимуться оселитися в Україні, оскільки тут сприятливі умови для життя.

Таку думку висловила на прес-конференції в Укрінформі старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України, член міжурядової групи експертів з питань клімату кандидат фізично-математичних наук Світлана Краковська.

«За оцінками ООН, до середини цього століття кількість кліматичних біженців може зрости до 200 мільйонів. Це дуже велика кількість, тому не можна не приділяти увагу цьому питанню. У нас можуть бути проблеми, бо значний потік цих біженців може бути направлений саме в Україну, оскільки порівняно з іншими частинами світу та державами ми маємо кращі умови, принаймі у питаннях забезпечення води»,  - сказала Краковська.

Вона пояснила, що кліматичні біженці - люди, які змушені покидати свої домівки через зміни клімату та глобальне потепління. Підвищення температури призводить до танення льодовиків, в результаті чого відбуваються паводки та підвищення рівня моря, а також до засухи та опустелювання. Ці явища роблять певні території непридатними для життя.

За словами науковця, лише протягом 2011 - 2013 років кліматичні катастрофи в Азії змусили переселитися близько 42 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-