Мосійчук в інституті Шалімова - адвокат

Мосійчук в інституті Шалімова - адвокат

Ексклюзив
Укрінформ
Нардеп Ігор Мосійчук, заарештований за підозрою в хабарництві, звільнений з-під варти у зв'язку із закінченням терміну запобіжного заходу.

Про це адвокат народного депутата Андрій Мамалига повідомив у бесіді з кореспондентом Укрінформу.

"На сьогодні запобіжний засіб Ігорю Мосійчуку вже втратив свою чинність, ухвала про взяття його під варту також недійсна", - сказав Мамалига.

Нині Мосійчук, за словами адвоката, перебуває на лікуванні в Інституті хірургії та трансплантології ім. Олександра Шалімова у зв'язку із загостренням виразки.

"Зараз у Ігоря стан середньої тяжкості, вчора навіть був тяжкий, оскільки у нього стався нервовий зрив. Довготривалий судовий процес позначився на його здоров'ї, крім нервового виснаження, у нього загострилася виразка шлунка", - Андрій Мамалига.

Водночас захисникові невідомо, з якої причини суддя Печерського районного суду Лариса Цокол призначила на 17 листопада ще одне засідання.

"Поки що невідомо, що це за засідання. Прокуратура обіцяла підготувати клопотання, можливо, про обрання нової міри запобіжного заходу Ігорю Мосійчуку. У адвокатів на руках документів з цього приводу немає", - зазначив Мамалига.

Нагадаємо, 18 вересня Печерський районний суд Києва обрав до нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 листопада.

22 жовтня Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування стосовно Мосійчука.

Мосійчука звинувачують в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, грубому порушенні громадського порядку, втручанні в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків, здійсненні погрози насильством щодо судді у зв'язку з його діяльністю, пов'язаною зі здійсненням правосуддя, умисному нанесенні побоїв та заподіянні легкого тілесного ушкодження службовій особі у зв'язку з її службовою діяльністю.

17 листопада Вищий адміністративний суд України має також продовжити розглядати законність зняття Верховною Радою недоторканності з народного депутата України Ігоря Мосійчука. У ході судового засідання, як повідомляли його адвокати, буде також оскаржуватися звинувачення у отриманні неправомірної вигоди - "хабарництві", за яке Мосійчуку загрожує до 12 років позбавлення волі.

Фото: Фейсбук/Андрій Лозовий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-