Киянам комфортніше з поліцейськими, ніж з міліцією - моніторинг

Киянам комфортніше з поліцейськими, ніж з міліцією - моніторинг

Укрінформ
Столична поліція має більший рівень довіри порівняно з міліцією. Це засвідчують результати моніторингової кампанії "Поліція під контролем", яку провели Асоціація українських моніторів дотримання прав людини у діяльності правоохоронних органів  разом з Фундацією Регіональних ініціатив.

Про це повідомив на брифінгу координатор моніторингової кампанії, представник Асоціації УМДПЛ  Сергій Перникоза.

"Рівень довіри до поліції досить високий, людям значно комфортніше з ними спілкуватися, поліцейський патруль швидше прибуває на виклик. Люди задоволені роботою поліцейських у Києві", - сказав Перникоза.

За його словами, моніторинг тривав близько трьох тижнів, за цей час відслідкували роботу 23 нарядів патрульної служби поліції.

"Результати показали, що значно покращилась культура спілкування з громадянами порівняно з тим, як спілкувалася міліція. Поліцейські спілкуються на рівень, а то й два краще - не хамлять, не використовують нецензурну лайку, звертаються на "ви" і навіть у конфліктних ситуаціях поводять себе доволі адекватно", - уточнив Перникоза.

Водночас він додав, що, відповідно до моніторингу, рівень надання домедичної і медичної допомоги поліцейськими в екстрених ситуаціях має бути кращим, також поліцейські повинні краще знати закони - наразі, вживаючи заходів до громадян, вони не завжди можуть послатися на потрібну норму закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-