Керівником Нацполіції стала Хатія Деканоїдзе

Керівником Нацполіції стала Хатія Деканоїдзе

Оновлено
Укрінформ
Кабінет Міністрів призначив керівником Національної поліції радника міністра внутрішніх справ Хатію Деканоїдзе.

Таке рішення було прийняте на засіданні уряду в середу, передає кореспондент Укрінформу.

Крім того, її заступником уряд призначив Олександра Фацевича, який раніше обіймав посаду в.о. начальника Департаменту патрульної поліції.

Новопризначена керівник Національної поліції назвала своїм першим кроком на новій посаді вирішення питання переатестації працівників міліції в поліцію.

"Атестація буде першим кроком. Дуже скоро ми почнемо конкретні кроки. Зараз ми працюємо над тестами, концепцією... Я вас запевняю, що конкурс-атестація буде прозорим та чесним - це найважливіше", - сказала вона.

Крім того, під її керівництвом відомство також зосередиться на продовженні створення нової патрульної поліції в 29 містах України.

Як зазначає Урядовий портал, Арсеній Яценюк зазначив, що рішення про призначення Хатії Деканаїдзе головою Національної поліції – «одне з доленосних для майбутнього нової української поліції». Хатія Деканоїдзе, нагадав Глава Уряду, разом із міністром МВС та його першим заступником Екою Згуладзе, «реально готували весь пакет змін і зробили перший крок по формуванню патрульної поліції в країни»: «Четвертий член цієї команди – це Олександр Фацевич, який очолює Департамент патрульної поліції України».

Арсеній Яценюк відзначив особисту роль міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у створенні  нової поліції – «для того, щоб радянська міліція відійшла в минуле, і в Україні з'явилася Національна поліція європейського зразка».

Міністр МВС, за словами Глави Уряду, не тільки зміг переконати парламент ухвалити необхідні закони, а й зробив «найважливіше для успіху»  – сформував команду справжніх реформаторів в самому Міністерстві внутрішніх справ України.

Арсеній Яценюк також зазначив, що мав розмову щодо призначення начальника Національної поліції із Президентом України: «Президент підтримує цю ініціативу».

Фото: Фейсбук/Арсен Аваков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-