Лещенко: МВС розслідує оборудку соратника Авакова

Лещенко: МВС розслідує оборудку соратника Авакова

Укрінформ
За фактом надання Нацбанком дозволу народному депутату Ігорю Котвіцькому на виведення за кордон 40 млн доларів США порушено кримінальне провадження.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит народного депутата від БПП Сергія Лещенка, який він розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці

«Генеральною прокуратурою України розпочато кримінальне провадження № 42015000000001991 від 22.09.2015 за фактами зловживання службовим становищем службовими особами Національного банку України, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, за ч.2 ст.364 КК України та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, в особливо великому розмірі за ч.3 ст.209 КК України», - йдеться у документі.

Зазначається, що досудове розслідування доручено Головному слідчому управлінню МВС України.

«Цинічно. Розслідувати епізод щодо соратника Авакова доручили міністерству Авакова», - обурився Лещенко.

Нагадаємо, що за інформацією Лещенка, Котвіцький вивів 40 млн доларів на рахунки панамської компанії влітку 2015 року. Ці гроші він поклав на рахунок "Сбербанку Росії" ще під час Революції Гідності, де вони перебували весь 2014 рік, після чого були виведені через державний "Ощадбанк", який не провів необхідну перевірку походження коштів. 

Далі дозвіл на вивід цих грошей за кордон дав вже Нацбанк. У середині жовтня стало відомо, що сам НБУ звернувся до правоохоронців з проханням розслідувати цю справу.

Сергій Лещенко вважає, що ці кошти насправді належать міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, який планує на них будувати власну політичну кар'єру, тому на цьому фоні існує можливість конфлікту інтересів, враховуючи, що розслідування справи веде саме МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-