Аваков розповів, як міліціонерів атестуватимуть на поліцейських

Аваков розповів, як міліціонерів атестуватимуть на поліцейських

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков роз'яснив правила та процедури переатестації, через яку пройдуть правоохоронці, які бажають продовжити службу в лавах Національної поліції України.

Відповідне повідомлення міститься на Урядовому порталі.

«Процес переатестації куруватиме Центральна комісія МВС. Очолить її міністр внутрішніх справ. До складу комісії увійдуть народні депутати Мустафа Найєм та Антон Геращенко, а також правозахисники, громадські діячі та керівництво МВС», - йдеться у повідомленні.

Аваков зазначив, що проведення атестаційного конкурсу почнеться з міста Києва та Київської області. Він буде проводитися на базі територіальних органів Національної поліції України та вищих навчальних закладів МВС. Центральна атестаційна комісія затверджуватиме порядок проведення атестаційного конкурсу, тестові завдання, прохідні бали, нормативи з фізичної підготовки та стрільби. Також члени комісії проводитимуть співбесіди з кандидатами на керівні посади Національної поліції.  На час атестації затверджується перехідна (тимчасова) штатна структура Національної поліції, яка буде існувати до остаточного і повного комплектування всіх підрозділів поліції. Нову поліцейську форму зможуть отримати тільки ті працівники, які успішно пройшли всі етапи атестаційного конкурсу.

Водночас до атестації не допустять діючих співробітників міліції, відносно яких є підтверджена інформація про вчинення правопорушення. Крім того, комісія МВС сформує склад атестаційних комісій територіальних (обласних) органів Національної поліції і буде розглядати спори, що виникли в обласних комісіях. У деяких випадках за рекомендацією комісії, кандидат може бути підданий опитуванню з використанням поліграфа.

Аваков зазначив, що атестаційний конкурс пройде у кілька етапів залежно від категорії посад. Кандидати на посади начальницького складу пройдуть спеціалізований тест, співбесіду, опитування із застосуванням поліграфа, а також тест благонадійності, професійної етики та організаційної прихильності. Кандидати на посади в поліцейські підрозділи буду проходити професійний тест і співбесіду.

«Для забезпечення прозорості процесу переатестації формується тимчасова проектна команда, яка буде курувати всі етапи конкурсу кандидатів, які бажають служити в Національній поліції. Для цього ми створили спеціальне управління у Міністерстві і підбираємо чесних, мотивованих професіоналів з активною громадянською позицією на посади регіональних координаторів», - зазначив міністр внутрішніх справ.

У додатковому роз'ясненні МВС йдеться також про те, що результати переатестації можна буде оскаржити.

Аваков підкреслив, що для ефективного і прозорого процесу переатестації важливо не допустити конфліктів і зловживань владою з боку керівного складу щодо підлеглих співробітників. «Остаточне формування структури та особового складу Національної поліції відбудеться тільки після того, як всі співробітники міліції пройдуть переатестацію. Ті з них, хто успішно подолав усі етапи атестаційного конкурсу, отримають право носити поліцейську форму і звання поліції, а також будуть призначені на відповідні посади в структурі Національної поліції», - наголосив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-