На фестиваль бринзи завітають «Гуцулія», «Рокаш» та «афроукраїнці» у вишиванках

Укрінформ
На фестивалі «Гуцульська бриндзя», що відбувається цими вихідними у закарпатському місті Рахові, запалять ватру, сплетуть маскувальну сітку та поаплодують колективам «Гуцулія», «Рокаш» і «Блек Старз».

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської облдержадміністрації.

«5-6 вересня місто Рахів фестивалитиме з уже 15-ю "Гуцульською бриндзею"... Спеціальним гостем фестивалю стане відомий гурт «Блек старс», який складається з «афроукраїнців». Колектив у вишиванках співає українських народних пісень та запальні хіти 80-х. Гурт завітає на фестиваль на особисте запрошення голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля», - йдеться у повідомленні.

Гості фестивалю мають змогу познайомитися з творчістю митців Рахівщини у великому залі райдержадміністрації, галереї районного Будинку культури та Музеї гуцульської різьби Юрія Павловича. Працює експозиція народних умільців та ярмарок-продаж тваринницької продукції. Крім того, у неділю відбудеться святкова хода, запалення полонинської ватри, майстер-клас із приготування гуцульських страв, благодійний аукціон, плетіння маскувальної сітки.

Після цього перед гостями виступатимуть самодіяльні колективи Рахівщини, артист Олександр Садварій, Національний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» та гурт «Рокаш».

«Гуцульська бриндзя» цьогоріч не тільки цікава, а й доброчинна, адже у рамках фестивалю відбудеться благодійний ярмарок зі збору коштів для лікування та матеріальної підтримки учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-