З НАУ звільнили п’ятьох проректорів

З НАУ звільнили п’ятьох проректорів

Укрінформ
Першого проректора Національного авіаційного університету Максима Луцького та ще чотирьох проректорів звільнено з вишу як таких, що були призначені всупереч статуту університету та закону.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України 21 серпня.

"20 серпня 2015 року, новопризначений наказом МОН України в.о. ректора НАУ Рімвідас Хращевський, в установленому законом порядку, у присутності колег оголосив накази про звільнення першого проректора М.Луцького і проректорів П.Борсука, Я.Козачка, І.Зарубінської та Ф.Полухіна, які заслухали ці рішення", - йдеться у повідомленні.

Ці особи, уточнює прес-служба, були призначені на свої посади екс-ректором Миколою Куликом із перевищенням службових повноважень без погодження вченої ради НАУ, всупереч статуту та перебували на посадах всупереч нормам чинного законодавства України.

Крім того, наголошують у МОН, умови та розмір оплати праці проректорів визначався самовільно, без погодження за встановленою процедурою. "Йдеться про значні обсяги бюджетних коштів", - пояснює прес-служба відомства.

Читайте також: Міносвіти звільнило ректорів трьох кримських вишів

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня під Національним авіаційним університетом у Києві відбулася акція протесту проти призначення Луцького, колишнього регіонала і близького соратника екс-міністра освіти Дмитра Табачника, в.о. проректора вишу. Того ж дня розпорядженням міністра освіти і науки Сергія Квіта Луцького було відсторонено від виконання обов'язків проректора.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-