Гаряча вода і опалення подорожчали більш як наполовину

Гаряча вода і опалення подорожчали більш як наполовину

Укрінформ
Від сьогодні в Україні підвищуються тарифи на опалення, гарячу і холодну воду для населення.

Як повідомляє Тhe Кiev Тimes , згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг , якщо в квартирі встановлені лічильники тепла, то з 1 травня новий тариф складе 642,09 грн/ГКал — це на 71,5% більше тарифу, що діє (374,50 грн/ГКал). Якщо ж лічильників в квартирі немає, то новий тариф складе 16,42 грн/кв. м (тариф 9,58 грн/кв м, що діє).

Плата за опалювання нараховуватиметься тільки в опалювальний сезон.

Що стосується нових тарифів на гарячу воду, вони складуть 40,92 грн. за кубометр, якщо рушникосушки в квартирі підключені до труби з гарячою водою (+57,8% до тарифу, що діє), і 38,02 грн., якщо  в квартирі немає рушникосушки(+56,9% до тарифу, що діє).

Крім того, з 1 травня дорожчає і холодна вода. Як пояснили в комісії, зростання вартості електроенергії і курсу долара призвело до подорожчання валютних кредитів для водоканалів.

Читайте також: В урядовому агентстві кажуть, що високими тарифами привчають українців до економії

Нові тарифи розділені на 4 групи для різних областей: від 4 до 6 грн. за кубометр, від 6 до 8 грн., від 8 до 9 грн. і від 10 грн. Так, максимальні тарифи (від 10 грн.) буде встановлено в Київській, Закарпатській і Кіровоградській області, в Києві - від 6 до 8 грн. за кубометр. Найменші тарифи діятимуть у Вінницькій і Донецькій областях - від 4 до 6 грн. за куб. м.

Нагадаємо, з 1 квітня подорожчали також газ та електроенергія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-