ЗСУ контролюють стратегічну трасу Сімферополь-Мелітополь

Укрінформ
Трасу стратегічного значення Сімферополь-Мелітополь вдалося перекрити українським військовим і не пропустити російських "козаків" на Херсонщину.

Про це повідомляє ТСН.

"Бійці 79-ї аеромобільної бригади влаштували блокпост на найвужчому місці траси між озером Сиваш з одного боку та низкою менших озер з іншого. Вояки розповіли, що у цьому районі вже з’явилися так звані російські "козаки", які хотіли поставити тут свій блокпост. У такому випадку українським військовим було б набагато важче захищати об’єкт. На блокпості достатньо бронетехніки, хлопці надійно окопалися", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі бійці мають піднесений настрій, оскільки місцеві жителі сприймають їх як захисників і допомагають їм, чим можуть.

"Населення дуже підтримує нас: і дрова для обігріву особового складу, і обладнання є, і батарейки на ліхтарики, також харчі. Це дуже сильно підтримує наш особовий склад. Ми не падаємо духом, сподіваємося на все найкраще", - розповів військовослужбовець аеромобільної бригади Микола Васюра.

Перших так званих російських "козаків" українські військові бачили у сусідньому селі Чонгар, проте їхній блокпост розташований трохи далі від села. Присутність росіян дуже не подобається місцевим мешканцям, які 7 березня збираються до них з вимогою забиратися геть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-