Війська РФ за добу 29 разів обстріляли прикордоння Сумщини та Чернігівщини

Війська РФ за добу 29 разів обстріляли прикордоння Сумщини та Чернігівщини

Укрінформ
Російські війська минулої доби 29 разів обстріляли з різних видів озброєння прикордонні території Чернігівської та Сумської областей, є загиблі і поранені серед мирного населення.

Про це Оперативне командування "Північ" повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Російські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської та Сумської областей. Всього протягом доби нараховано 29 обстрілів (113 вибухів) із різних видів озброєння", - йдеться у повідомленні.

У Чернігівській області російські загарбники атакували Семенівську громаду. Зокрема, в Олександрівці пролунало 20 вибухів, ймовірно з міномета 120 мм, в Углах – 6 вибухів, ймовірно зі ствольної артилерії 152 мм.

У Сновській громаді пролунали 5 вибухів у Пльохові, ймовірно з міномета 120 мм.

У Городнянській громадв зафіксовано 3 вибухи у Мощенці (ймовірно скиди ВОГ з БПЛа), у Сеньківці – 1 вибух, ймовірно FPV-дрон.

У Сумській області внаслідок ракетного удару по Краснопіллю загинуло 2 особи та 5 зазнали поранення, пошкоджено адміністративні будівлі, об'єкти цивільної інфраструктури та комунальний житловий будинок.

У Тур'ї пролунало 6 вибухів, у Високому - 2 вибухи, ймовірно з міномета 120 мм. В Олександрії зафіксовано 2 вибухи, ймовірно зі ствольної артилерії.

Читайте також: Армія РФ за добу обстріляла чотири населені пункти на Луганщині

У Дмитрівці Охтирського району пролунало 2 вибухи, стільки ж у Великій Писарівці (ймовірно, застосовано FPV-дрони). У Попівці зафіксовано 4 вибухи, ймовірно з міномета 82 мм.

У Конотопі стався 1 вибух, імовірно ракетний удар, у Сімейкіному було 2 обстріли, пролунали 12 вибухів, у Малушині зафіксовано 5 вибухів, ймовірно з міномета 120 мм.

У Фотовижі зафіксовано 2 вибухи, можливо з міномета 120 мм. Середина-Буда зазнала обстрілу, ймовірно, з міномета 82 мм, – 3 вибухи, поранено цивільну особу. Вовківка зазнала 2 обстрілів, пролунали 10 вибухів, ймовірно з міномета 120 мм. У Дружба – 11 вибухів, ймовірно з РСЗВ. У Старому зафіксовано 1 вибух, ймовірно FPV-дрон. Ходіне зазнало 3 обстрілів: пролунали 4 вибухи, ймовірно після застоування FPV-дронів, і ще стільки ж - імовірно з міномета 120 мм. У Бачівську було 2 обстріли, пролунали 4 вибухи, ймовірно з міномета 120 мм.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернігівській області українські військові збили ворожий дрон-камікадзе.

Фото ілюстративне: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-